Α2 εργασίες με CSS (πληροφορίες για κατοικίδια)

A2 ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ Χ. ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ Β.

Γάτα Πίξι Μπομπ

Οι περισσότερες Pixie-bob έχουν μαύρη γούνα και το δέρμα στο κάτω μέρος των ποδιών τους, τα αυτιά αιχμηρά, πολλά μαλλιά στο αυτί, μαύρα χείλη, λευκή γούνα και γύρω από τα μάτια, αλλά είναι μαύρο το δέρμα των ματιών.

Στα πηγούνια τους έχουν λευκή γούνα, αλλά συχνά έχουν μαύρο δέρμα κάτω από την άσπρη γούνα. Μερικά από τα μουστάκια τους αλλάζει από μαύρο (ρίζα - περίπου 25%) με λευκό (για την κορυφή - περίπου το 75% του μουστακιού).Το σχέδιο της γούνας του είναι σαν το Bobcat, αλλά συχνά έχουν κόκκινες αποχρώσεις μέσα. Οι περισσότερες είναι με κοντά μαλλιά, αλλά μερικά είναιμε μακριά μαλλιά. Το μέτωπο πρέπει να είναι βαρύ και τα μάτια πρέπει να έχουν ένα τριγωνικό σχήμα.


Τα μάτια είναι μπλε στα γατάκια, στη συνέχεια, αλλάξουν σε πράσινο ή χρυσό, όταν περάσουν αρκετοί μήνες. Οι ουρές μπορεί να είναι ανύπαρκτες, ή 2 με 4 πόντους, ή με μακριές ουρές (Pixie σημαίνει μεγάλη ουρά). Το κεφάλι είναι σε σχήμα αχλαδιού. Το κεφάλι θεωρείται ότι είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Δεν είναι προς το παρόν γνωστό τι γενετική ομοιότητα μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει μεταξύ της Pixie-bob και άλλες φυλές με την αουρία, όπως στη φυλή Manx.




A2 Μωυσίδης-Νικολάου

Γάτα του Σιάμ

Η φωνή της σιαμέζας γάτας είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεχτη. Μια μοιάζει σαν της γάτας και άλλοτε σαν να κλαίει ένα μωρό. Γενικά όμως ειναι ήσυχες και εφυείς και είναι οι μόνες γάτες που δένονται με τον ιδιοκτήτης του και όχι με το χώρο που γεννήθηκαν. Η εμφάνιση αυτής της γάτας χρονολογείται πριν από το 1700 και βρίσκονταν κυρίως σε βουδιστικούς ναούς σαν φύλακες του χώρου.

Εφυής και αξιοπρόσεχτη η Γάτα του Σιάμ με τα γαλάζια μάτια της και τα σκουρόχρωμα άκρα της και το κεφάλι της έχει ελαφρώς αλλάξει εμφάνιση ως αναφορά το κεφάλι και τα αυτιά της. Στην αρχή ήταν πολυ τριγωνικό και μακρύ με μεγαλύτερα αυτιά αλλά με τις διάφορες διασαυρώσεις με οικόσιτες γάτες και τις γάτες των ναών άλλαξε.


Το κεφάλι στογγύλεψε και τα αυτιά μίκρυναν. Πάντα όμως τα γαλάζια μάτια, που γίνονται πορφυρά στο σκοτάδι, παραμένουν σαν πανισχυρο γονίδιο. Αυτή είναι άλλοστε και η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα αυτής της γάτας.





Α2 ΜΕΤΑΝΙ - ΜΠΕΛΛΟΣ

Σκυλάκια Πομεράνιαν

Ο κομψός μικρόσωμος σκύλος Pomeranian λάμπει με χαρακτήρα και φιλικότητα. Μοιάζουν με μικροσκοπικές αλεπούδες, με ένα εξωτερικό τρίχωμα που έχει μεγάλες, σηκωμένες τρίχες και ένα παχύ δεύτερο στρώμα τριχώματος, δίνοντάς τους την εμφάνιση μιας χνουδωτής μπάλας. Οι Pomeranians έχουν πολλά ελκυστικά χρώματα - δείτε το πρότυπο της φυλής για λεπτομέρειες. Οι ενήλικοι σκύλοι φτάνουν μεταξύ 18-30 εκατοστών ανάλογα με την κατασκευή και τον τύπο. Το ιδανικό βάρος για τους ενήλικους αρσενικούς είναι 1.8-2 κιλά και για τις θηλυκές 2-2.5 κιλά.


Το Πομεράνιαν, συχνά γνωστό ως Pom ή Pom Pom, είναι μια ράτσα σκύλου τύπου Spitz, που ονομάστηκε έτσι από την περιοχή της Πομερανίας στην Κεντρική Ευρώπη (σήμερα μέρος της βόρειας Πολωνίας και της Ανατολικής Γερμανίας). Έχει χαρακτηριστεί ως toy dog (σκυλί - παιχνίδι) λόγω του μικρού μεγέθους του, όμως οι πρόγονοί του (συγκεκριμένα τα Γερμανικά Spitz) ήταν πιο μεγάλοι σε μέγεθος. Η ράτσα τους διαδόθηκε από το 18ο αιώνα και μετά, αφού η βασίλισσα Βικτόρια της Αγγλίας είχε ένα κόκκινο μικρόσωμο Πομεράνιαν, και από τότε η πιο μικρή εκδοχή τους έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής. Τα Πομεράνιαν μπορεί να είναι μικρόσωμα, αλλά είναι πολύ έξυπνα και ενεργητικά σκυλιά. Ανταποκρίνονται πολύ καλά στην εκπαίδευση, αλλά πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά ώστε να συνηθίσουν να περνούν χρόνο μόνα τους, καθώς συνηθίζουν να αποκτούν σχέση εξάρτησης με τους ιδιοκτήτες τους. Τα σκυλάκια αυτά συνυπάρχουν εξαιρετικά με όλα τα μέλη της οικογένειας και τα μικρά παιδιά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τους ξένους. Έχουν την τάση να "υπερασπίζονται" τους αγαπημένους τους απέναντι σε οποιαδήποτε "απειλή", γι'αυτό μπορεί να γαβγίζουν πολύ συχνά και να έχουν επιθετικές και κυριαρχικές τάσεις. Τα Πομεράνιαν είναι μόνιμα σε εγρήγορση και προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές του περιβάλλοντός τους. Τα Πομεράνιαν έχουν πλούσια μακριά γούνα, που εμφανίζεται σε ποικιλία χρωμάτων και συνδυασμών. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα μπεζ, λευκά, κανελί, μαύρα και μπεζ, και όλοι οι ενδιάμεσοι συνδυασμο




A2 Κράλια-Κομάτογλου

Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων, στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η Καμηλοπάρδαλη η καμηλοπάρδαλις (Giraffa camelopardalis) είναι επίσης γνωστή ως Καμηλοπάρδαλις η κοινή. Το εν λόγω είδος έχει αρκετές ποικιλίες και ζει σε αγέλες θηλυκών με τα μικρά τους, τα οποία έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό.

Οι Ελέφαντες είναι μεγαλα θηλαστικά της οικογένειας των Ελεφαντιδών και της τάξεως των Προβοσκιδοειδών. Παραδοσιακώς, αναγνωρίζονται δύο είδη, ο αφρικανικός ελέφαντας (Loxodonta africana - Λοξόδοντα η αφρικανή) και ο ασιατικός ελέφαντας (Elephas maximus - Ελέφας ο μάξιμος).




A2 Λίτσιου, Μιχαλίτσιου, Μαυρογεώργου

Το Δαλματίας είναι φυλή σκυλιού μεσαίου μεγέθους. Το σκυλί Δαλματίας χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως μεταφορικό μέσο κατά τις πρώτες ημέρες της ύπαρξης του. Προέρχεται από την Κροατία και συγκεκριμένα από την ιστορική περιοχή της Δαλματίας. Σήμερα, είναι ένα δημοφιλές κατοικίδιο και πολλοί λάτρεις των σκυλιών συμμετέχουν με σκυλιά Δαλματίας σε διαγωνισμούς για σκύλους.

Ο σκύλος της Δαλματίας πήρε το όνομά του από την περιοχή Δαλματία της Κροατίας και τα σκυλιά αυτά έγιναν ευρύτερα γνωστά μετά το έργο του Ντίσνεϋ τα 101 σκυλιά της Δαλματίας. Εκτράφησαν σαν φυλή να τρέχουν μαζί με τις άμαξες ή κάτω από αυτές αλλά κατόπιν έγιναν σκυλιά συντροφιάς και μπήκαν μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες. το χαρακτηριστικό της ράτσας είναι οι μαύρες βούλες που είναι διάσπαρτες σε όλο το σώμα τους και άλλοτε είναι πολλές και άλλοτε λίγες ή και ελάχιστες. Τα μωρά γεννιούνται λευκά χωρίς καθόλου βούλες που τις αποκτούν αργότερα στη ζωή τους. Εξ αιτίας της λευκότητας του δέρματός του στη γέννα πολλά κουτάβια γεννιούνται κουφά. Παλιά χρησιμοποιούσαν το δέρμα τους για γούνες, εξού και το ομώνυμο έργο του Ντίσνεϋ, αλλά ευτυχώς τώρα απαγορεύεται.


Τα σκυλιά αυτά μπορούν να γεννήσουν μέχρι και 8 μωρά αλλά συνήθως γεννούν μέχρι 6. Έχουν ένα πρόβλημα με το ουρικό τους οξύ και τις πέτρες στα νεφρά αλλά ξεπερνιούνται όλα όταν υπάρχει αγάπη και προσοχή από την οικογένεια που έχει υιοθετήσει ένα τέτοιο σκυλί. Έχει ωραίο παράστημα και καλή συμπεριφορά στο σπίτι και για αυτό έγινε και κατοικίδιο συντροφιάς, αλλά παραμένει πάντα φύλακας και ένα σκυλί με φοβερή αντοχή. Το Δαλματίας συχνά χρησιμοποιείται ως ένα σκυλί διάσωσης, φύλακας, αθλητής, και πιο συχνά ως ενεργό μέλος της οικογένειας.








Α2 ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ-ΠΟΥΛΑΤΣΟΓΛΟΥ

ΣΚΥΛΟΣ ΠΑΓΚ

Το Pug, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, έχει σχεδόν τετράγωνο και συμπαγές σώμα με βαθύ στήθος και καλοσχηματισμένους μύες. Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι τα χαρακτηριστικά εξώφθαλμα μάτια του! Το τρίχωμά του είναι κοντό, γυαλιστερό και εμφανίζει τριχόπτωση περίπου δύο φορές τον χρόνο. Τα χρώματα που έχει είναι ανοιχτό καφέ, κιτρινόφαιο, ασημένιο και μαύρο.

Είναι κατάλληλα κατοικίδια για διαμερίσματα και μικρές κατοικίες. Δεν μπορούν να αντέξουν ούτε το κρύο ούτε την ζέστη, για αυτό πρέπει να βρίσκονται σε μια μέτρια θερμοκρασία για να είναι άνετα. Ένα υγιές αρσενικό Παγκ ζυγίζει 6 – 9 κιλά και έχει ύψος 30 – 36 εκατοστά. Τα θηλυκά ζυγίζουν 6 – 8 κιλά και έχουν ύψος 25 με 30 εκατοστά. Είναι σκυλιά με μικρό μέγεθος. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου 12 με 15 χρόνια.


Τo Pug είναι κατάλληλος σκύλος για πολλούς ανθρώπους, ηλικιωμένους, μόνους ή για οικογένεια και παιδιά. Αν και είναι πεισματάρικα σκυλάκια σπάνια γίνονται επιθετικά. Τα Παγκ αγαπούν τα παιδιά και συνυπάρχουν καλά με άλλα κατοικίδια ζώα. Μπορούν να είναι ήρεμα και ήσυχα αλλά και δραστήρια και παιχνιδιάρικα.

ΓΑΤΑ ΣΙΑΜ

Η γάτα του Σιάμ ή Σιαμέζα γάτα που σημαίνει "διαμαντένιο φεγγάρι" είναι μια από της πιο αναγνωρισμένες φυλές της ανατολικής γάτας. Μία από τις πολλές ράτσες γάτας στην Ταϊλάνδη (παλαιότερα γνωστή ως Σιάμ), τον 20ο αιώνα, η σιαμέζα γάτα έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Η σύγχρονη σιαμέζα γάτα χαρακτηρίζεται από τα μπλε αμυγδαλωτά μάτια, ένα τριγωνικό σχήμα της κεφαλιού της και μεγάλα μυτερά αυτιά, επίμηκες, λεπτό και μυώδες σώμα. Το TICA (The international cat association) περιγράφει τη γάτα Σιαμ ως κοινωνικό, έξυπνο, παιχνιδιάρικο γάτο και στην ενήλικη ζωή, συχνά απολαμβάνοντας το παιχνίδι. Οι σιαμέζες προτιμούν να ζουν σε ζεύγη ή ομάδες και επιδιώκουν την ανθρώπινη παρουσία.


Η εμφάνιση αυτής της γάτας χρονολογείται πριν από το 1700 και βρίσκονταν κυρίως σε βουδιστικούς ναούς σαν φύλακες του χώρου. Οι γάτες του Σιάμ στη αρχή ονομάζονταν ''Βασιλικές'' οι οποίες προήλθαν από το Σιάμ (Ταΐλάνδη). Το 1884 ο βασιλιάς του Σιάμ χάρισε ένα ζευγάρι γάτες Σιάμ στο Βρετανό πρόξενο της Μπανγκόκ. Εκείνος τις πήρε μαζί του και έτσι έχουμε τις πρώτες Σιαμέζες στην Αγγλία. Άρχισαν να εμφανίζονται στη τηλεόραση κυρίως σε σόου με γάτες αλλά και σε Αμερικανικά σόου στις αρχές του 20ου αιώνα.




Α2 ΚΑΦΑΣΗΣ - ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

Kαπιμπάρα

Το καπιμπάρα ή μεγάλο καπιμπάρα (επιστημονική ονομασία: Hydrochoerus hydrochaeris) είναι γιγάντιο τρωκτικό ιθαγενές στη Νότια Αμερική. Είναι το μεγαλύτερο υπάρχον τρωκτικό και μέλος του γένους Υδροχοίρος. Το μόνο άλλο σωζόμενο μέλος είναι το μικρό καπιμπάρα (Hydrochoerus isthmius). Οι στενοί συγγενείς του περιλαμβάνουν τα ινδικά χοιρίδια και είναι πιο μακρινός συγγενής με το αγούτι και το τσιντσιλά. Το καπιμπάρα κατοικεί σε σαβάνες και πυκνά δάση και ζει κοντά σε υδάτινα σώματα. Είναι ένα άκρως κοινωνικό είδος και μπορεί να βρεθεί σε ομάδες έως και 100 ατόμων, αλλά συνήθως ζει σε ομάδες των 10-20 ατόμων. Το καπιμπάρα κυνηγιέται για το κρέας και το δέρμα του αλλά και για το λίπος από το παχύ λιπαρό δέρμα του. Δεν θεωρείται απειλούμενο είδος.Το κοινό του όνομα προέρχεται από την λέξη Τούπι ka'apiûara , μια σύνθετη λέξη αποτελούμενη από τις λέξεις kaá (φύλλο) + píi (λεπτός) + ú (τρώω) + ara (ένα επίθημα για τα ενεργόντα ουσιαστικά), που σημαίνει «αυτός που τρώει λεπτά φύλλα» ή «χορτοφάγος». Η επιστημονική ονομασία, υδροχοίρος και υδροχαίρις, προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ὕδρω («νερό») και χοῖρος («γουρούνι»).


Το καπιμπάρα και το μικρό καπιμπάρα ανήκουν και τα δύο στην υποοικογένεια Υδροχοιρίνες μαζί με τα μόκο (Κηρόδον). Τα υπάρχοντα καπιμπάρα και οι εξαφανισμένοι συγγενείς τους ταξινομούνταν προηγουμένως στη δική τους οικογένεια Υδρχοιρίδες. Από το 2002, οι μοριακές φυλογενετικές μελέτες έχουν αναγνωρίσει μια στενή σχέση μεταξύ του Υδροχοίρου και του Κηρόδοντα υποστηρίζοντας την τοποθέτηση και των δύο γενών στην υποοικογένεια Καβιίδες.Οι παλαιοντολογικές ταξινομήσεις χρησιμοποιούσαν προηγουμένως τις Υδροχοιρίδες για όλα τα καπιμπάρα, ενώ χρησιμοποιούσαν το Υδροχοιρίνες για το ζωντανό γένος και τα πλησιέστερα απολιθώματα συγγενή του, όπως το Νεόχοιρος, αλλά πιο πρόσφατα υιοθέτησαν την ταξινόμηση των Υδροχοιρίνων εντός των Καβιίδων. Η ταξινόμηση των απολιθωμάτων υδροχοιρίνων είναι επίσης ρευστή. Τα τελευταία χρόνια, η ποικιλομορφία των απολιθωμένων υδροχοιρινών έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αναγνώριση ότι οι γομφίοι των καπιμπαρα παρουσιάζουν έντονη διακύμανση στο σχήμα κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Σε μια περίπτωση, το υλικό που κάποτε αναφερόταν σε τέσσερα γένη και επτά είδη με βάση τις διαφορές στο σχήμα των γομφίων θεωρείται τώρα ότι αντιπροσωπεύει διαφορετικά ηλικιωμένα άτομα ενός μεμονωμένου είδους, του Cardiatherium paranense. Μεταξύ των απολιθωμάτων, το όνομα «καπιμπάρα» μπορεί να αναφέρεται στα πολλά είδη Υδροχοιρίνων που σχετίζονται πιο στενά με τον σύγχρονο Υδρόχοιρο παρά με τα τρωκτικά όπως ο Καρδιόμυς.




A2 ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ

Σκύλος Rottweiler

Σε αυτό το παράδειγμα η εικόνα θα στοιχηθεί αριστερά από την παράγραφο και το κείμενο θα περιστοιχίζει την εικόνα.

Ο Ανανάς ο εύκομος (Ananas comosus) ή απλώς ο Ανανάς, είναι ένα ποώδες τροπικό φυτό με πολλαπλούς βρώσιμους καρπούς που αποτελείται από συνενωμένα μούρα.


Τo γένος Ανανάς (Ananas) περιλαμβάνει 5 είδη, τα οποία είναι ιθαγενή της τροπικής Αμερικής. Ο Ανανάς ο ήμερος (Ananas sativus) είναι γνωστός από τον αρωματικό και γευστικό καρπό του που μοιάζει με μεγάλη κουκουνάρα.




A2 ΚΑΦΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ

Μαιμού

Σε αυτό το παράδειγμα η εικόνα θα στοιχηθεί αριστερά από την παράγραφο και το κείμενο θα περιστοιχίζει την εικόνα.

Μαϊμού ονομάζεται κάθε κερκοπιθηκιδές (μαϊμούδες Παλαιού Κόσμου) ή πλατύρρινο (μαϊμούδες Νέου Κόσμου) πρωτεύον. Όλα τα πρωτεύοντα που δεν είναι προσιμιίδες ή πίθηκοι, είναι μαϊμούδες. Σήμερα υπάρχουν 264 γνωστά σωζόμενα είδη μαϊμούδων και αντιπροσωπεύουν δύο από τις τρεις ομάδες των σιμιίδων πρωτευόντων (η τρίτη ομάδα αποτελείται από τα 22 είδη πιθήκων). Οι μαϊμούδες γενικά θεωρούνται νοήμονα ζώα. Σε αντίθεση με τους πιθήκους, οι μαϊμούδες έχουν ουρές.


Οι μαϊμούδες ποικίλουν σε μέγεθος από την Πυγμαία Μαρμοζέτα, των 14 με 16 εκατοστών μήκος (μαζί με την ουρά) και των 120 με 140 γραμμαρίων βάρος, στον αρσενικό Μανδρίλο, του ενός μέτρου ύψος και 35 κιλών βάρος. Πολλές μαϊμούδες είναι δενδρόβιες, ενώ άλλες ζουν σε σαβάνες. Η δίαιτα τους διαφέρει από είδος σε είδος και περιλαμβάνει συνήθως τα εξής: φρούτα, φύλλα, καρπούς, καρύδια, λουλούδια, αυγά και μικρά ζώα (συμπεριλαμβανομένων των εντόμων και των αραχνών).




Α2 ΚΙΟΥΡΑ ΚΩΤΙΔΟΥ

Λάμα

Το λάμα (Llama glama), προφέρεται στα ισπανικά: Γιάμα, στα ελληνικά προβατοκάμηλος, είναι θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Καμηλιδών, είναι δηλαδή συγγενές της καμήλας. Έχει ύψος 1,70 μ. περίπου και βάρος γύρω στα 100 κιλά.


Το τρίχωμά του είναι μακρύ, με χρώμα καστανοκόκκινο, λευκό ή μαύρο, ανάλογα με το είδος. Το κεφάλι του λάμα είναι κοντό και στενό, με το στόμα να προεξέχει ελαφρά, για να μπορεί να βόσκει, μιας και είναι φυτοφάγο. Το θηλυκό κυοφορεί για 10 μήνες, και γεννάει ένα μόνο μικρό, το οποίο μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει δημιουργήσει δική του οικογένεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας